10 C
Tuzla
28.10.2024.

Sportski vikend: Tri kluba jedan cilj- bodove zadržati u Tuzli

U vikendu pred nama, ljubitelji sporta imaju priliku uživati u sjajnim utakmicama koje igraju tri tuzlanska kluba: Fudbalski klub Sloboda, Omladinski košarkaški klub Sloboda i Rukometni klub Sloboda.

Na rasporedu su dvije domaće i jedna gostujuća utakmica, a fudbaleri i košarkaši Slobode očekuju veliku podršku navijača u Tuzli.

Derbi na Tušnju

Nakon poraza od GOŠK-a u prošlom kolu, pred Fudbalskim klubom Sloboda je veliki izazov. Na Tušnju dočekuju lidera tabele i višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Zrinjskog. Iz tabora crveno-crnih najavljuju borbu za pozitivan rezultat, koji im je svakako prijeko potreban zbog očajnog stanja na tabeli.

Trenutna situacija na tabeli nije baš najbolja, takvo je isto stanje i u klubu. Međutim u ovim situacijama imate dvije opcije- jedna je odustati druga je boriti se do kraja. Sportska etika nalaže da se borimo do kraja što ćemo mi sigurno i uraditi. U goste nam dolazi ekipa Zrinjskog koja je trenutno prva na tabeli što pokazuje njihov kvalitet. Te utakmice znaju biti nezgodne kada igra prvi protiv posljednjeg“, kazao je Darko Mitrović, pomoćni trener FK Sloboda.

Trening FK Sloboda
Foto: FK Sloboda trening

Ekipi na raspolaganju neće biti Filip Mekić koji je u prošlom kolu dobio crveni karton te Eldin Hasanbegović koji nema pravo nastupa zbog tri žuta kartona.

Priprema za utakmicu prošla je jako dobro i mislim da ćemo spremni dočekati Zrinjski. Fale nam dva igrača koja su u Gabeli zaradila suspenziju, ali mislim da bez svakog možemo. Dolazi nam Zrinjski koji je prvi na tabeli i za nas igrače su to najbolje utakmice i možemo napraviti dobar rezultat“, rekao je Dženan Haračić, fudbaler FK Sloboda.

Derbi između Slobode i Zrinjskog igra se u subotu u 16 sati.

Košarkaši Slobode dočekuju Promo

S druge strane, u hramu tuzlanskog sporta u 19 sati odigrat će se susret između OKK Sloboda i KK Promo iz Donjeg Vakufa. Nakon dva odigrana kola, crveno-crni bilježe jednu pobjedu i jedan poraz, a protiv Proma se nadaju povratku na pobjedničke staze. Za susret neće biti spremni Lazar Đurović, Srđan Adamović i Aldin Mujezinović.

okk sloboda 2
Foto: OKK Sloboda protiv Sparsa

Poslije blijedog izdanja u Trebinju dolazi nam Promo koji je dosta dobro igrao protiv Bosne Visit Sarajevo i Orlovik Nansija. Ako uzmemo u obzir povrede u ekipi onda nam Promo dolazi u nezgodnom trenutku. No, uprkos tome očekujem reakciju tima i pobjedu“, rekao je Marko Trbić, šef Stručnog štaba OKK Sloboda.

Rukometaši Slobode protiv Sloge

A nakon utakmica u Evropskom kupu, rukometaši Slobode vraćaju se domaćem prvenstvu.

rk sloboda pfadi
Foto: Ivan Mandić

U subotu putuju u Doboj gdje se sastaju sa Slogom u utakmici šestog kola Premijer lige BiH. Utakmica se igra u 18 sati. Nakon četiri odigrana kola Tuzlaci imaju tri boda te im predstoji odgođeni meč petog kola u srijedu protiv Izviđača. Nakon toga, u subotu 2. novembra dočekuju Krivaju.

Vezane vijesti

TUZLA