5 C
Tuzla
21.10.2024.

Od danas počinju radovi na izgradnji kružnog toka na Slatini

Danas počinje prva faza radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici „Slatina“ u ponedjeljak, 21. oktobra 2024. godine.

U prvoj fazi su planirani radovi koji će obuhvatiti dio sjeverne saobraćajnice (desna saobraćajna traka gledano iz pravca stadiona Tušanj) – od raskrsnice ulica Rudarska, Muhameda Hevaija Uskufija i Meše Selimovića do spoja ulice Ratimira Deletisa (bivša Franjevačka) s ulicom Muhameda Hevaija Uskufija kod benzinske pumpe „Petrol“.

Tokom izvođenja radova saobraćaj će biti potpuno obustavljen za ulaz i izlaz iz ulice Univerzitetska u ulicu Muhameda Hevaija Uskufija.

Na sjevernoj saobraćajnici saobraćaj neće biti u potpunosti obustavljen, već preusmjeren na lijevu traku (gledano iz pravca stadiona Tušanj). Na ovom dijelu saobraćaj će se odvijati sa preusmjerenjem u kolovozne trake i u dvosmjernom režimu, od raskrsnice ulica Muhameda Hevaija Uskufija i Albina i Franje Herljevića (raskrsnica kod Doma zdravlja) do raskrsnice ulica Muhameda Hevaija Uskufija i Meše Selimovića.

Vezane vijesti

TUZLA