13.9 C
Tuzla
18.10.2024.

Hemijska škola domaćin manifestacije Vezeni most

Danas je u Hemijskoj školi održana manifestacija pod nazivom “Vezeni most”. Učenici i profesori pripremili su niz aktivnosti putem kojih su na kreativan i zanimljiv način prezentirali  kako rade u ovoj školi.

Slika 5

Ove i sve druge informacije o radu Hemijske škole, sekcijama, aktivnostima, kadrovima i ostalim profilima mogli su vidjeti i čuti gosti koji su bili pozvani, i u velikom broju se odazvali. Njima je danas data mogućnost da učestvuju u labaratorijskim vježbama, izradi kozmetičkih preparata, dizajniranju, kreativnim radionicama.

Slika 4

Manifestaciji je prisustvovalo preko 100 učenika iz različitih osnovnih škola. Učenici su imali priliku posjetiti školske laboratorije za izvođenje laboratorijskih vježbi. Nastavnici i laboranti su praktično demonstrirali niz hemijskih ogleda kako bi učenici stekli bolji uvid u specifičnosti hemijske struke i na osnovu toga donijeli odluku da upravo naša škola bude njihov izbor za nastavak obrazovanja.

Također, učenici su mogli posjetiti i druge školske kabinete i učionice.

Cilj ove manifestacije je prvenstveno profesionalna orijentacija ali i saradnja škole sa sa drugim školama. Na ovaj način, škola tradicionalno prezentuje svoja stručna zvanja i vannastavne aktivnosti.

Slika 2

Web dizajneri pripremili su izložbu na kojoj su bili izloženi radovi koje su izrađivali u proteklom periodu kao i u čijoj su grafičkoj pripremi, štampi i doradi učestvovali. Tu su se našle različite vrste grafičkih proizvoda (plakati, udžbenici za škole, afiše sa promotivnim materijalima, knjige mekog i tvrdog uveza, ambalaža od plastičnih, drvenih, papirnih materijala.

Slika 3

Kreativna sekcija je dala svoj doprinos (tehnika dekupaž) kao i ručno rađeni nakit koji uvijek privlači posebnu pozornost. Alma Đedović i Ramiza Bećirović  su održale radionicu „Slikanje i pravljenje oblika putem grataž tehnike“, Vildana Huremović –„Pravljenje smjesa, uočavanje hemijskih promjena“, Sanela Tučić-Mudre izreke, Suada Aličić- Reciklirajmo zajedno, Elvis Aljić- Dizajn Ilustracije. Damir Aličić i Emir Imširović- „Svijet mikroorganizama“.

 

Vezane vijesti

TUZLA