13.9 C
Tuzla
18.10.2024.

/VIDEO/ Pravila kretanja u kružnom toku

S obzirom na tendenciju izgradnje i uvođenja raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja kako u Tuzli, tako i na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, objavljujemo članak u svrhu edukacije vozača za pravilnu vožnju i korištenje raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja.

Nakon završetka gradnje raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja u naselju Brčanska Malta, primjetno je da veliki broj vozača ne poznaje pravila vožnje u raskrsnici sa kružnim tokom saobraćaja. Dešavaju se situacije da vozači prilikom uključivanja u raskrsnicu sa kružnim tokom saobraćaja voze u suprotnom smjeru kao i da pojedini vozači zaustavljaju vozila u kružnom toku da bi omogućili uključivanje drugih vozila u kružni tok što je svakako suprotno pravilima vožnje u raskrsnici sa kružnim tokom saobraćaja.

Rezultati ankete koju smo objavili na rtvslon.ba mnogi vozači i stanovnici ovog područja imaju podijeljena mišljenja, ali sudeći prema rezultatima ankete, više su nezadovoljni.

Kako je BIHAMK uradio promotivne video materijale u svrhu edukacije vozača i mi Vam u svrhu educiranja objavljujemo isti video materijal.

Pravila ponašanja u kružnom toku – Situacija 1

Pravila ponašanja u kružnom toku – Situacija 2

Pravila ponašanja u kružnom toku – Situacija 3

Pravila ponašanja u kružnom toku – Situacija 4

Vezane vijesti

TUZLA