15 C
Tuzla
18.10.2024.

Konkurs za dječije kompozicije na Festivalu ‘Majski cvijet’ 2025. godine u Tuzli

Udruženje Gradski dječiji hor ‘Slavuj’ Tuzla raspisalo je Konkurs za dječije kompozicije koje će biti izvedene na Međunarodnom festivalu dječije pjesme ‘Majski cvijet’, 17. maja 2025. godine u Tuzli.

Konkurs ostaje otvoren do 15. decembra ove godine.

Kompozicije koje se šalju na konkurs ne smiju biti ranije objavljivane, niti javno izvođene. Ne smiju biti duže od tri i pol minuta, a po sadržaju muzike i teksta, treba da odgovaraju uzrastu djece do 12 godina.

Prijava na konkurs 

Prijava na konkurs treba da sadrži ime i prezime autora teksta, muzike, aranžmana; notni zapis melodije vokala s potpisanim tekstom i harmonijskim simbolima; tekst pjesme; prijedlog izvođača te audio zapis/demo snimak.

Kompozitor, tekstopisac i aranžer na festivalu mogu učestvovati najviše sa tri kompozicije, a izvođač s jednom. Starosna dob izvođača je do 12 godina.

Odabir kompozicija obavit će stručna komisija, a za kompozicije koje budu odabrane autori su dužni dostaviti instrumentalnu matricu i master. Stručna komisija organizatora, za pjesme koje ne budu imale prijedlog izvođača, iste će izabrati putem audicije.

Izvođači pjevaju uživo, uz instrumentalnu matricu i pratnju Gradskog dječijeg hora ‘Slavuj’.

“Slanjem radova na konkurs, autori i izvođači prihvataju u cjelosti njegove uslove i prenose pravo na Međunarodni festival dječije pjesme ‘Majski cvijet’ Tuzla, da odabranu kompoziciju bez naknade autorima izvede na festivalu; snimi na nosač zvuka ili slike i objavi te koristi za najavu i emitiranje festivala putem radija ili televizije”, navodi se u saopštenju.

Za najbolje kompozicije, aranžmane, tekstove i izvođače na festivalu će biti dodijeljene nagrade.

Prijave kompozicija slati na email: [email protected] ili na adresu Udruženje gradski dječiji hor ‘Slavuj’ Tuzla, Rudarska 55/3, 75000 Tuzla, sa naznakom “za Međunarodni festival dječije pjesme Majski cvijet Tuzla 2025” Za sve dodatne informacije, obratiti se na email: [email protected] ili na brojeve telefona +387/ 63 630 094 i  +387/ 63 898 777.

“Konkurs ostaje otvoren do 15.12.2024. godine. Nepotpune i neblagovremene prijave na konkurs neće biti razmatrane. Materijali, pristigli na konkurs poštom, se ne vraćaju”, navodi organizator.

RTV Slon/FENA

Vezane vijesti

TUZLA