25.5 C
Tuzla
08.10.2024.

Tužilaštvo TK: Smrt 31-godišnjakinje u Tuzli nastupila nasilnim putem

Prema preliminarnim rezultatima obdukcije tijela tridesetjednogodišnje F.M. koje je jučer pronađeno u porodičnoj kući u naselju Rovine (Tušanj) u Tuzli, smrt je nastupila nasilnim putem.

O tačnim uzrocima smrti ćemo biti u mogućnosti obavijestiti javnost nakon prijema pismenog nalaza i mišljenja vještaka obducenta, navode u saopćenju iz Tužilaštva TK.

Dežurni tužilac je u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK danas obavio uviđaj u blizini porodične kuće u ovom tuzlanskom naselju gdje je jutros pronađeno beživotno tijelo majke preminule djevojke.

Danas će biti izdata naredba za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti žene.

Tokom uviđaja koji je jučer obavljen u porodičnoj kući, kao i danas na lokaciji gdje je pronađeno tijelo majke, su prikupljeni tragovi koji će biti predmet vještačenja  kako bi se utvrdile sve  okolnosti vezane za smrt obje osobe. Istražne radnje su u toku.

Apelujemo na  pojedine medije da, do okončanja istražnih radnji, kada Tužilaštvo bude u mogućnosti saopćiti  sve relevantne informacije o istrazi, samovoljno ne proglašavaju nikoga za počinioca ubistva djevojke.

Vezane vijesti

TUZLA