10.5 C
Tuzla
05.10.2024.

Agonija kupaca stanova u kompleksu ”Oaza” se nastavlja, odbijeno izdavanje upotrebne dozvole

Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoline Grada Tuzla odbila je zahtjev firme “Dženex” d.o.o. za tehnički pregled i izdavanje upotrebne dozvole za stambeno-poslovni objekat Blok B, lamela B2 u okviru kompleksa ”Oaza” u naselju Mosnik.

Odluka je donesena zbog utvrđenih odstupanja od projektne dokumentacije, koja su utjecala na mogućnost izdavanja dozvole, može se zaključiti iz Rješenja ove Službe.

Jedan od ključnih razloga za odbijanje dozvole su promjene napravljene tokom izgradnje koje nisu u skladu s izdatom građevinskom dozvolom. Konkretno, došlo je do povećanja korisne površine objekta, što zahtijeva ponovni obračun rente i dodatne tehničke provjere.

Mogućnost žalbe

Firma “Dženex” d.o.o. ima pravo podnijeti žalbu Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona u roku od 15 dana od dana prijema Rješenja.

Agonija kupaca stanova se nastavlja

Zbog takve odluke, agonija kupaca stanova u stambenom kompleksu ”Oaza” se nastavlja.

Podsjećamo da smo o ovoj problematici pisali prošle sedmice. 180 kupaca stanova u stambenom kompleksu ”Oaza” u Tuzli još nisu uselili u nove domove iako su izmirili obaveze. Rok za useljenje je ”probijen”. Zbog toga su u četvrtak održali mirno okupljanje jer traže rješenje za ovu situaciju u kojoj su trenutno.

Ukoliko ubrzo ne bude rješenja, ponovo će održati mirno okupljanje i tražiti podršku nadležnih organa.

Vezane vijesti

TUZLA