28.9 C
Tuzla
28.09.2024.

Preuzima li Husić kormilo Slobode?

Na sinošnjoj skupštini FK Sloboda, 18 članova Uprave dalo je ostavke, među kojima i sada već bivši predsjednik Aleksandar Jović. Na sastanku su postavljeni novi članovi, koji će tokom dana izglasati novi Upravni odbor i izabrati predsjednika kluba.

U utrci za kormilo FK Sloboda nalaze se “dva igrača”.

Prvi je izvjesni Vinko Divković, predstavnik investitora iz Austrije. Divković je u međuvremenu poslao nepotpunu dokumentaciju, zbog čega je odlučeno da se njegova kandidatura ne uzima na razmatranje.

Drugi je nekadašnji predsjednik Azmir Husić, za kojeg se iščekuje da će danas na vanrednoj sjednici Uprave, prije početka utakmice sa Slogom Doboj ponovo doći na čelo crveno crnih. Husić je u ranijem periodu podigao Slobodu “iz pepela” jer su tokom njegovog mandata ostvareni zapaženi rezultati.

Šta kažu navijači?

“Umjesto protestne, šampionska šetnja” poručili su najvaterniji navijači FK Sloboda, popularne “Fukare” na svom Facebook profilu. Naveli su i kako bojkota utakmica i kluba neće biti, i pozvali sve ljubitelje i navijače FK Sloboda se dođu na okupljanje ispred udruženja navijače odakle će zajedno krenuti prema stadionu Tušanj.

Tuzlaci trenutno nakon osam odigranih kola imaju samo dva osvojena boda i gol razliku 3:13. Također, ulaz na utakmicu protiv Sloge će biti besplatan.

Vezane vijesti

TUZLA