30 C
Tuzla
27.09.2024.

Dodatnih milion KM penzionerima za banjsko liječenje, održan sastanak

U Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike održan je sastanak s direktorima banjskih lječilišta Olovo, Gradačac i Fojnica, na kojem je razgovarano o osiguravanju mjesta za banjsko liječenje i rehabilitaciju penzionera.

Na dosad planiranih 940.000 KM, koliko je izdvojeno za ovu namjenu u 2024. godini, Vlada Federacije BiH će u rebalansu budžeta, koji je planiran do kraja ovog mjeseca, odobriti dodatnih milion KM.

Sastanak je upriličen kako bi se s upravama ova tri banjska lječilišta dogovorilo o osiguranju potrebnih termina u navedenim ustanovama tokom narednih mjeseci, a s ciljem zadovoljenja potreba penzionera za liječenjem i rehabilitacijom i utroška dodatnih milion KM.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić zahvalio je direktorima na dosadašnjoj saradnji, te istakao važnost da se penzionerima izađe u susret prilikom rasporeda termina korištenja banja do kraja ove godine.

Razgovaralo se i o neophodnom proširenju prostornih i smještajnih kapaciteta, čime bi se osiguralo da što veći broj penzionera može koristiti ove usluge zbog, kako su istakli direktori, povećane potražnje za ovom uslugom, posebno korisnika starije životne dobi.

Vezane vijesti

TUZLA