15.5 C
Tuzla
19.09.2024.

Simulacija glasanja u Tuzli: Pridružite se testiranju optičkih skenera

U okviru pilot projekta podržanog od strane USAID-a BiH, Gradska izborna komisija Tuzla organizuje javnu simulaciju glasanja koja će se održati 20. septembra 2024. godine, u Tržnom centru Mercator. Simulacija će trajati od 10:00 do 13:00 sati, a građani su pozvani da se pridruže i isprobaju novu tehnologiju.

Cilj ovog projekta je unaprijediti izborni integritet i transparentnost rezultata, kao i samog izbornog procesa. Na lokalnim izborima koji će se održati 6. oktobra 2024. godine, pilot projekat bit će implementiran na 32 biračka mjesta, uključujući osnovne škole i Gimnaziju „Meša Selimović“.

Tokom simulacije, učesnici će imati priliku glasati uz pomoć optičkih skenera koristeći testne listiće. Ovi listići će omogućiti građanima da izraze svoje preferencije za omiljene sportske klubove i filmove, a njihov izgled i forma pratit će službene listiće koji će biti korišteni na predstojećim lokalnim izborima.

Gradska izborna komisija Tuzla poziva sve građane da dođu i učestvuju u ovoj važnoj simulaciji glasanja. Vaše iskustvo i povratne informacije pomoći će u daljem unapređenju izbornog procesa. Ne propustite priliku da budete dio ove inovacije!

Vezane vijesti

TUZLA