15 C
Tuzla
19.09.2024.

Crveni križ TK nastavlja aktivnosti zdravog starenja

Crveni križ Tuzlanskog kantona nastavlja sa aktivnostima zdravog i aktivnog starenja za osobe treće životne dobi.

Mobilisanjem snage humanosti, kroz obrazovne programe u Crvenom križu sprječavaju i ublažavaju ljudske patnje, te rade na unapređenju zdravstvene i socijalne zaštite. Kroz razne vidove aktivnosti osposobljavaju i organizuju građane za pružanje pomoći u katastrofama izazvanim prirodnim ili ljudskim faktorom, upoznaju stanovništvo sa sadržajem i značajem Ženevskih konvencija i Međunarodnog humanitarnog prava, nadziru njihovu primjenu potičući toleranciju i razumijevanje među ljudima, posebno među mladima.

Nastavak aktivnosti u skladu misije

Crveni križ Tuzlanskog kantona nastavlja sa aktivnostima zdravog i aktivnog starenja za osobe treće životne dobi.

Predstavnici Crvenog Kroiža, Aktivnog starenja i Panta rei na potpisivanju ugovora
Potpisivanje saradnje na aktivnostima zdravog i aktivnog starenja za osobe treće životne dobi Crvenog Križa TK u saradnji sa Fakultet za tjelesni odgoj i sport, Mreža za aktivno starenje i Panta Rei.

„Nastavljamo sa aktivnostima zdravog i aktivnog starenja za osobe treće životne dobi u saradnji sa Fakultet za tjelesni odgoj i sport, Mreža za aktivno starenje i Panta Rei“ – saopćeno je iz ove organizacije.

Program tjelovježbi i stručnih savjeta za starije osobe nakon ljetne pauze počinje u utorak, 17. 9. 2024. godine na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Tuzla.

Kako zdravo stariti, kako ostati vitalan, koliko redovna fizička aktivnost može usporiti proces starenja ili recimo odgoditi demenciju, teme su o kojima smo razgovarali u jednoj od epizoda podcasta „Taboo Show“.

U ovoj epizodi podcasta, između ostaloga, donosimo i savjete šta već sad možemo/te uraditi kako bi svoj prostor i svoje fizičke aktivnosti prilagodili procesu starenja, kako bi umanjili opasnost od padova i povrjeđivanja i kako svakodnevne aktivnosti možemo učiniti da su u funkciji zdravlja i vitalnosti.

Epizoda je na linku ispod:

Vezane vijesti

TUZLA