15 C
Tuzla
20.09.2024.

U Tuzli uhapšen državljanin Srbije koji je bio u bjegstvu zbog ubistva

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK uhapsili su Predraga Ratkovića, državljanina Srbije koji je zbog ubistva u ranijem periodu na području Republike Srbije bio u bjegstvu, potvrđeno je iz ove ustanove.

Prema pisanju portala Istraga.ba Predrag Ratković je plaćeni ubica i bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije, odnosno crvenih beretki kojima je komandovao Milorad Ulemek Legija.

Kako navode iz Uprave policije MUP-a TK Ratković je uhapšen u jednom od objekata u Tuzli.

” Nakon prikupljenih operativnih saznanja o indiciranom licu, isto je dana 2.8.2024. godine locirano i pronađeno u jednom od objekata u Tuzli, kojom prilikom je kod sebe posjedovao lične dokumente za koje je provjerama utvrđeno da se radi o krivotvorenim dokumentima. Poduzetim mjerama i radnjama ustanovljen je identitet lica, a radi se o P.R., rođen 1975.godine u Užicu, Republika Srbija. P.R. je priveden u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a radi kriminalističke obrade. U predmetnim aktivnostima ostvarena je saradnja Uprave policije MUP TK-a sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i  Ministarstvom unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Kantonalnog Tužilaštva TK istakli su kako je osumnjičeni državljanin Republike Srbije Predrag Ratković predat u nadležnost Tužilaštva te da će već danas poduzeti dalje radnje.

” Postupajući tužilac će danas donijeti naredbu o provođenju istrage, ispitati osumnjičenog, nakon čega će Općinskom sudu Tuzla biti stavljen prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora”, potvrdio je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog Tužilaštva TK.

Naime, u martu ove godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Predraga Ratkovića na 16 godina zatvora za krivična djela ubistvo u saizvršilaštvu, neovlašteno korištenje tuđeg vozila u sticaju sa krivičnim djelom posebni slučajevi falsifikovanje isprave.

On je osuđen zajedno sa Stefanom Blagojevićem, također bivšim pripadnikom Crvenih beretki, zbog ubistva Vladimira Bjelanovića u decembru 2015. godine u Mileševskoj ulici na Vračaru.

Vezane vijesti

TUZLA