15.5 C
Tuzla
19.09.2024.

Počinje nova sezona PLBiH: Sloboda u nedjelju protiv Sarajeva

Nakon odlaska Zlatana Nalića, tim iz Rudarske 2 predvodit će novi šef Stručnog štaba. Riječ je o Marku Maksimoviću, koji je vodio bh. klubove Borac i Leotar, a na klupi Slobode zvanično će debitovati već ovog vikenda.

„Do promjene je došlo prije jedno pet-šest dana, sigurno da to nije neki period da bismo mogli kompletnu sliku da stvorimo oko tima i sigurno da će trebati još neko određeno vrijeme da stvorimo tim. Ono što možemo reći je da je Sarajevo apsolutni favorit što se tiče te utakmice, međutim mi definitivno u tu utakmicu moramo ući gladni, željni i da čekamo svoju šansu da provociramo, radimo iz minute u minutu, da ne preskočimo tu utakmicu i imamo pravo da se nadamo nečemu, sportski je“, rekao je Marko Maksimović, trener FK Sloboda.

Foto: FK Sloboda Tuzla

Tešku utakmicu na Koševu očekuje i povratnik u Slobodu, Kemal Osmanković, koji je crveno-crni dres nosio pretprošle sezone.

„Sigurno da nas na Koševu čeka teška utakmica, gore ne idemo sa bijelom zastavicom, idemo po bodove bit ćemo zadovoljni i sa jednim bodom, a ukoliko bude moguće uzet ćemo i sva tri boda, što da ne“, kazao je Kemal Osmanković, fudbaler FK Sloboda.

U petak počinje nova sezona Premijer lige BiH i to utakmicom GOŠK-a i Radnika. Fudbaleri Slobode će svoju prvu utakmicu u novoj sezoni odigrati u nedjelju na Koševu protiv ekipe Sarajeva. Crveno-crni u Sarajevo putuju pod vodstvom novog trenera, Marka Maksimovića, ali i sa nekoliko novih imena koja su posljednjih dana pristizala na Tušanj. Govoreći o Tušnju, naš gradski stadion dobio je nove najmodernije klupe za rezervne igrače što će poboljšati uslove trenažnog i takmičarskog procesa. Navijači Slobode će prvu utakmicu na Tušnju moći pogledati već idućeg vikenda kada će Tuzlaci ugostiti ekipu Posušja.

Klupe na stadionu Tušanj
Foto: Grad Tuzla/ Nove klupe za rezervne igrače na Gradskom stadionu Tušanj

Crveno-crni su nakon jedne sezone u Prvoj ligi Federacije BiH vratili premijerligaški status. Međutim, promjenom pravila u novoj takmičarskoj sezoni, izboriti opstanak u društvu najboljih ove godine će biti još teže.

„Svi znamo da je sezona mnogo teška iz prostog razloga jer četiri ekipe ispadaju iz lige. Sloboda je tek ušla, na mjesto na kojem treba da bude, međutim sigurno da će biti mnogo teška godina. Osnovni cilj je da se sačuva premijerligaški status. Kada pričamo o imenu Sloboda, Sloboda treba da bude u prvih šest ekipa u Premijer ligi“, ističe Marko Maksimović, trener FK Sloboda.

Koliko je teška sezona pred njima, svjesni su i mladi igrači Danis Bratovčić i Ali Mahmud, koji su dobili priliku da od ove sezone nastupaju za prvi tim.

„Očekuje nas sigurno jako velika borba, ali mogu da obećam da se mi nećemo predati. Također, siguran sam da ova Sloboda koja je izborila ulazak u Premijer ligu da će sigurno tu i ostati na mjestu na kojem i zaslužuje biti“, kaže Danis Bratovčić, fudbaler FK Sloboda.

Kao i Danis, i Ali je prošao omladinske selekcije Slobode, a nakon dvije sezone provedene u drugim klubovima, ponovo će obući crveno-crni dres.

„Drago mi je što sam se vratio u Slobodu, u svoj matični klub. Zahvalio bih se treneru i upravi na ukazanom povjerenju i nadam se da ću ispuniti njihova očekivanja. Što se tiče sezone, dat ćemo sve od sebe da opravdamo očekivanja uprave i kluba“, govori Ali Mahmud, fudbaler FK Sloboda.

Uprava kluba svakako da nije mirovala. Posljednjih dana na Tušanj su pristizala nova pojačanja, a trener Maksimović ističe da roster još uvijek nije okončan, te da ćemo na klupi Tuzlaka vidjeti još novih imena.

Vezane vijesti

TUZLA