15.5 C
Tuzla
19.09.2024.

TK: Vatrogasci imali 10 intervencija, u Kladnju spriječena veća materijalna šteta

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja TK vatrogasne jedinice su u protekla 24 sata pored nekoliko tehničkih imale i deset intervencija na gašenju požara.

Među uspješnijim intervencijama je općina Kladanj gdje je saniran požar na stambenom objektu u Tarevu.

U akciji gašenja ispomoć prižala i PVJ Živinice kao i mještani MZ Tarevo.

” Spriječeno je širenje na okolne stambene objekte i spriječena je veća materijalna šteta. Ovo je jedna od težih intervencija koje smo imali u posljednje vrijeme”, istakli su iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kladanj.

Osim Kladnja, požari su bili i u drugim gradovima i općinama.

Grad Gračanica

PVJ Gračanica je imala intervenciju na gašenju požara u MZ Babići – Vis gdje je gorjelo sijeno i nisko rastinje na manjoj površini. U akciji gašenja učestvovalo jedno vozila i dva vatrogasca.

Grad Gradačac

PVJ Gradačac je imala intervenciju na gašenju divlje deponije smeća u naselju Požarike. Intervencija trajala od 21,10 do 22,25 sati a u intervenciju učestvovalo jedno vozilo sa četiri vatrogasca uz asistenciju jednog mještanina.

Grad Srebrenik

PVJ Srebrenik je imala tri intervencije na gašenju požara i to u naselju Kuge gdje je gorjela šuma na manjoj površini zatim naselje Duboki Potok gdje je gorjela divlja deponija smeća te naselje Tinja Gornja gdje je gorjelo nisko rastinje uz željezničku prugu.

Grad Tuzla

PVB Tuzla je imala tri intervencije na gašenju požara niskog rastinja na manjim površinama u naseljima Mandići, Mramor i Požarnica.

Grad Živinice

PVJ Živinice je pružala pomoć na gašenju požara na obiteljskoj kući u MZ Tarevo Općina Kladanj.

Svi požari su lokalizirani i ugašeni.

Vezane vijesti

TUZLA