11 C
Tuzla
18.10.2024.

Lukavac: U saobraćajnoj nesreći teže povrijeđeni policajac i maloljetnik

U petak, 21. juna, oko 21:50 sati na regionalnom putu R-471 u mjestu Mosorovac, grad Lukavac, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva automobila.

Vozilom “Opel Corsa” je upravljao K.A., rođen 1996. godine nastanjen na području grada Lukavac, a vozilo “Škoda” vlasništvo je Uprave policije MUP-a TK, kojim je upravljao E.M., rođen 2003. godine, policijski službenik PS Lukavac.

U navedenoj saobraćajnoj nezgodi, teške tjelesne povrede konstatovane na Kinici za ortopediju JZU UKC-a Tuzla zadobili su policijski službenik E.M. i maloljetni saputnik iz Opel Corse. K.A., vozač Opel Corse, i suvozač iz pmv. “Škoda” M.S. (1970), policijski službenik PS Lukavac zadobili su lake tjelesne povrede konstatovane na Klinici za hirurgiju JZU UKC-a Tuzla.

O saobraćajnoj nezgodi je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio vršenjem uviđaja kojeg su izvršili policijski službenici PU Lukavac, uz prisustvo potrebnih ovlaštenih lica.

Izvršenim alkotestiranjem kod vozača K.A. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u količini od 1,77 promila, dok kod E.M. nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Takođe, provjerama je utvrđeno da registarske oznake ne pripadaju pmv. “Opel Corsa”, te da je K.A. upravljao vozilom prije sticanja prava na upravljanje vozilima “B” kategorije. U toku je daljnji rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Vezane vijesti

TUZLA