3 C
Tuzla
21.10.2024.

Grad Tuzla u programu javnih investicija FBiH kandidovao 12 projekata

Gradsko vijeće Tuzla usvojilo je Odluku o kandidovanju projekata u program javnih investicija FBiH 2025-2027. godine.

Grad Tuzla kandidovao je dvanaest projekata.

Među njima su Izgradnja 5 rezervoara i 17 pumpnih stanica za potrebe vodosnabdijevanja sjevernih rubnih naselja u Gradu Tuzli.

Riječ je o projektima rekonstrukcije magistralnog vrelovoda grada Tuzla od Siporexa do Miladija, faza II i Projekat rekonstrukcije magistralnog vrelovoda grada Tuzla od Miladija do Livnice.

Zatim projekti proširenja mreže daljinskog grijanja grada Tuzla u dijelu mjesne zajednice Mosnik te naseljima Šićki Brod-Plane i Šići, Proširenje primarne selekcije otpada na sva domaćinstva u Tuzli, Sanacija školjke i pripadajuće infrastrukture prvog jezera kompleksa Panonskih jezera sa sanacijom otpadnih voda, Izgradnja istočne tribine stadiona Tušanj i Projekat poboljšanja energetske efikasnosti na centralnom objektu JZNU Dom zdravlja Tuzla.

Kandidovan je i projekat poboljšanja energetske efikasnosti Mikrostanice kroz sanaciju krova, zamjenu stolarije, utopljavanje objekta te nabavku i ugradnju fotonaponskih panela.

Vijećnici su usvojili i Odluku o usvajanju konačne rang liste kandidata za izdavanje u zakup stanova u vlasništvu Grada Tuzla i stanova nad kojima Grad Tuzla ima pravo raspolaganja.

Prema riječima Amele Zaimović, predsjednice Komisije za stambena pitanja Gradskog vijeća Tuzla, radi se o 11 stanova.

Vezane vijesti

TUZLA