5 C
Tuzla
21.10.2024.

Kadrovske promjene u Platformi za progres: Novi predsjednici Gradskog i Kantonalnog odbora

Platforma za progres predstavila je svog novog predsjednika Gradskog odbora Ferida Muslića i novog predsjednika Kantonalnog odbora Izudina Maleškića. Obojica dolaze iz sigurnosnog, odnosno odbrambenog sektora, a iz ove stranke ističu da žele upravo osobe koje će započeti proces odgovornog bavljenja politikom i kojima je država na prvom mjestu.

„U tom sigurnosnom sektoru sam naučio da je država svetinja. Iz toga samog proizilazi da će svi moji resursi biti usmjereni na borbu za državu i institucije države. Sve više će nam biti jasno koliko je to uopšte važno“, kaže Ferid Muslić, predsjednik Gradskog odbora Platforme za progres.

Cilj Platforme za progres, kako navode, jeste da postanu parlamentarna stranka te da u svim opštinama, odnosno gradovima imaju svoje predstavnike.

„Želimo da ponudimo osobe sa integritetom, osobe koje će svojim integritetom i profesionalnim odnosom pokazati da politika može da bude i jedna ozbiljna profesija”, rekao je Izudin Maleškić, predsjednik Kantonalnog odbora Platforme za progres.

Vezane vijesti

TUZLA