15.5 C
Tuzla
19.09.2024.

Tuzla servis: U protekla 24 sata rođeno osam beba

Ekipa RTV Slon od dežurnih službi prikupila je servisne informacije za protekla 24 sata.

Iz JKP “Vodovod i kanalizacija” saopćili su da je uredno vodosnabdijevanje svih gradskih i prigradskih naselja na području Tuzle.

Tako su nam iz MUP-a javili kako je javni red i mir narušen dva puta, te da je evidentirano izvršenje pet krivičnih djela. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode.

Ljekari u Službi hitne medicinske pomoći Tuzla kazali su kako je građanima pruženo 159 medicinskih usluga.

Tuzlanski vatrogasci u protekla 24 sata imali su četiri intervencije.

Iz Centralnog grijanja Tuzla kazali su nam da je uredna isporuka toplotne energije, ali da su i u toku su radovi na izgradnji vrelovodnog ogranka u ulici Hasana Kikića, MZ Kreka, te je na snazi privremena izmjena režima saobraćaja od 24.10. do 27.10.2023. godine.

Iz JKP “Komunalac” Tuzla potvrdili da se odvoz smeća i održavanje higijene grada odvija po planu i programu.

I za kraj čestitke sretnim roditeljima, jer je u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, pet dječaka i dvije djevojčice. U privatnim porodilištima u Tuzli rođen je jedan dječak.

OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U toku 24 sata nije bilo intervencija u oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.

TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan u Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla od 8 do 15 sati.

 

Vezane vijesti

TUZLA