8 C
Tuzla
18.10.2024.

Počela nova grijna sezona u Tuzli

Danas je počela nova grijna sezona u Tuzli. Tehnološka proba sistema daljinskog grijanja grada počela je 10. oktobra kada su korisnici Centralnog grijanja već imali tople radijatore.

Grijna sezona 2023/2024. traje do 15. aprila naredne godine.

Centralno grijanje d.d. Tuzla je nakon završetka mašinskih i građevinskih radova u naselju Stupine, ulici Aleja Alije Izetbegovića, kao i kod Veterinarskog zavoda TK, u toku protekle sedmice kompletiralo radove i u ulici 2. tuzlanske brigade gdje je izvršena sanacija vrelovoda (priključak od zgrade Zvijezda).

U ulici Kralja Tvrtka završeni su mašinski radovi i izvršeno kompletno uređenje, a započeti su i radovi na asfaltiranju iste.

U ulici Rose Hadživuković završena je sanacija vrelovoda kao i mašinski radovi na montaži cijevi. Takođe je završen i veći dio građevinskih radova izuzev dijela koji se odnosi na asfaltiranje dijela trotoara i uređenje betonske staze, a isti bi trebali biti završeni u narednoj sedmici.

Nastavlja se raditi i na izradi vrelovodnih ogranaka u naselju Dragodol kao i vrelovodu za Rudarski institut, a radi priključenja novih korisnika.

radovi grijanje rudarski institut

Na ovaj način je povećana pouzdanost mreže daljinskog grijanja na pomenutim lokacijama što predstavlja provođenje jedne od smjernica za dugoročni razvoj sistema daljinskog grijanja grada Tuzla i preduslov za širenje mreže nakon rekonstrukcije magistralnog vrelovoda od ograde Termoelektrane Tuzla do Livnice, navode iz Centralnog grijanja d.d. Tuzla.

Vezane vijesti

TUZLA