10.5 C
Tuzla
15.09.2024.

Sloboda protiv Željezničara bez bodova

Fudbaleri Slobode poraženi su u nedjelju u Tuzli od Željezničara rezultatom 1:0, u susretu četvrtog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine. Gol odluke postigao je Abdulmalik Al Jaber u 62. minuti.

Željezničar je dominirao većim dijelom susreta, pokazavši terensku inicijativu, dok je Sloboda u finišu preuzela igru i mogla do izjednačenja. Ipak, golman Željezničara sa dvije odlične odbrane sačuvao je tri boda svojoj ekipi. Prva prilika pripala je domaćim, kada je Šero zaobišao Muftića, ali je oklijevao sa šutom, što je omogućilo golmanu Željezničara da se vrati i spasi gol dobrom intervencijom.

Nakon toga, Željezničar je bio potpuno dominantan, ali mu je nedostajao posljednji pas kako bi ugrozio gol domaće ekipe. Na odmor se otišlo bez golova, a u nastavku su prvi ponovo zaprijetili domaći, i to preko Haračića koji sa pet metara promašuje gol.

Prije postignutog gola Al Jabera, Željezničar je imao dvije prilike. Al Jaber je iskoristio dodavanje Karamarka nakon centaršuta Boljevića i volej udarcem sa sedam metara pogodio ugao gola. Nakon primljenog pogotka, trener Slobode je sve karte bacio u napad, što je otvorilo prostor za brze kontranapade Željezničara. Hiroš je u 68. minuti istrčao kontru, ali je loše šutirao nakon solo prodora.

Do kraja, Sloboda je imala dvije prilike: prvo preko Husejinovića u 86. minuti, ali je Muftić izvadio loptu ispod prečke, a zatim u sudijskoj nadoknadi preko Hasanbegovića, koji je najviše skočio u šesnaestercu, ali je Muftić panterskom intervencijom ponovo spasio gol. Željezničar je takođe imao priliku preko Boljevića, koji je pogodio stativu.

Na kraju je rezultat ostao 0:1, što predstavlja treću pobjedu Željezničara, dok je Sloboda upisala četvrti poraz.

U prvom današnjem meču, Radnik je u Bijeljini pobijedio Velež sa 4:3, dok je u petak Široki Brijeg u gostima slavio protiv Igmana sa 3:0. U ponedjeljak igraju Gošk i Posušje, dok su utakmice Zrinjski – Sarajevo i Sloga – Borac odgođene.

Vezane vijesti

TUZLA